Veel mensen zullen het initiatief van Tino Buntic inmiddels in een aantal varianten zijn tegengekomen en diverse bloggers hebben er aandacht aan besteed. Karel Geenen heeft (na een bezoekje hier) er zelfs een Nederlandse variant op gebouwd met de naam "het gezicht achter het weblog". Daar staan nu 47 gezichten, deels door hemzelf gevuld. Wat opvalt is dat de man/vrouw verhouding op deze variant nogal verschilt van de oorspronkelijke site. Waar ik verder benieuwd naar ben is hoeveel bandbreedte het Karel gaat kosten op het moment dat dit echt gaat "lopen". Omdat ik (na een tip van een collega blogger) een RSS feed heb genomen op een Google zoekopdracht op mijn naam ((een beetje egotrippen?) zie ik nu hoe vaak die site van Tino Buntic wordt overgenomen en hoe vaak andere bloggers de hele fotopagina kopiëren en zelf weergeven. Dat moet nogal een load geven op die server lijkt me.
Hans Mestrum heeft alle foto's met links weer overgenomen op een apart weblog en daar de "snap" tool aan toegevoegd zodat wanneer je met je muis over een foto gaat je gelijk een kleine screendump van de betreffende site te zien krijgt.
Ik werd door Fred getipt dat ik nu ook genoemd werd bij hotel@nywhere (bedankt Erno) en had dat zelf via die RSS feed dus ook al gezien. En omdat Tino al die foto's ook een 'alt' code heeft meegegeven met de naam van de blogger krijg ik nu dus ontzettend veel meldingen binnen van sites waar mijn foto staat. Overigens doet hotel@nywhere weer een oproep om uit die lijst van 2000 je favorieten te noemen die in een Z list van 150 terecht zullen komen. (Je kunt dus op me stemmen)
Terug naar het oorspronkelijke idee:
Het ging Tino niet om het gezicht achter het weblog, maar om het weblog achter de gezichten. En inderdaad is het verrassend als je op "zijn" gezichten gaat klikken en ziet wat voor weblog erachter schuilgaat.
O ja, de link met het onderwijs (voor mijn kritische lezer):
Er zijn leerlingvolgsystemen die kant en klare plattegronden voor de docent uitdraaien met pasfoto's van leerlingen die laat zien wie op welke plaats in het lokaal zit. Als hij dat digitaliseert kan hij met een 'mouseover' gelijk de website, de hyves en noem maar op van de leerling erbij halen. Even doorklikken en hij ziet gelijk welke filmpjes die jongen nú weer op Youtube heeft gezet!