16 maart 2008

Een nieuw domein binnen 2 minuten

Dit bericht had ik eigenlijk aan het begin van het weekend willen plaatsen zodat je er zelf mee aan de gang had gekund. Misschien iets voor het Paasweekeinde, dan heb je tenminste nog even de tijd om over de naam na te denken.
Dat was namelijk het moeilijkste van het registreren van een nieuw domein!
Ik heb dat vrijdagavond laat even gedaan via Google Apps, gewoon omdat ik nieuwsgierig was hoe dat zou gaan. Onvoorstelbaar dus, binnen 2 minuten nadat je op de verzend knop hebt geklikt is je nieuwe domein actief! Kosten? $ 10,00 oftewel € 6,38 per jaar. Daarbij krijg je gelijk de beschikking over alle Google Apps mogelijkheden tot en met Google Sites!
Je kunt kiezen uit .com- .net- .org- .info- en .bizz extensies. De afhandeling gaat via Godaddy.com, maar daar merk je verder niets van. Betalen gaat via je creditcard.
Je kunt het ook doen wanneer je een nieuw weblog wilt starten bij Blogger. Voordeel daarvan is dat je weblog dan gelijk op dat nieuwe domein adres staat! Je hoeft niks om te leiden of zo. Ideaal als je niet zo handig bent met FTP en dat soort zaken en toch netjes op een eigen domein wilt publiceren.
Dus, daar waar je wanneer je een .NL domein aanvraagt vaak een paar dagen moet wachten voor alles actief is en via DNS beschikbaar werkt dit gelijk na aanmelding. En dat voor zo weinig geld. Eigenlijk heeft nu niemand meer een geldig excuus om géén eigen domein te hebben, behalve als je niet op een unieke naam kunt komen...