22 januari 2008

Twitter in het onderwijs, een primeur?

CrossmediaQueen IndiraAl eerder plaatste ik berichten over het Practicum Nieuwe Media, onder de bezielende leiding van crossmediakoningin Indira Reynaert aka crossmedialog (bron).

Vorig jaar nog hield ze een presentatie in Media Plaza over de manier waarop ze toen Hyves gebruikte als ELO voor haar studenten. Pierre en ik vroegen haar bij die gelegenheid wat haar volgende experiment zou zijn, Twitter? "Wat is dat" vroeg ze toen nog...
We zijn een jaar verder en in plaats van Hyves heeft Indira dit jaar gebruik gemaakt van NING als ELO, maar daar heeft ze het niet bij gelaten!

Vanavond is de zogenaamde eindpitch van het Practicum Nieuwe Media en deze zal live gestreamd worden (te volgen via rtsp://streams.let.uu.nl/NieuweMedia). Voor iedereen die er niet bij kan zijn, wel meekijkt via de stream en ook wil reageren gebruikt Indira nu Twitter als backchannel!
Om mee te doen aan het backchannel, zorg dat je een Twitteraccount hebt en volg PNM. Dan zullen je tweets automatisch ook in de zaal van Studio T te zien zijn.

Frank Meeuwsen die vanavond in de jury zit vraagt zich af of dit nu een primeur is? Ik denk wel als het gaat om eindpitches op scholen, maar hoor het graag als dit al vaker vertoond is...